Przymierzam się do zakupu CB, pierwsza opcja była przenośne, ale... po szperaniu w necie waham się pomiędzy CB montowanym na stałe :|
Radio ma być raczej budżetowe, jako iż wcześniej nie miałem CB i nie wiem czy mi się spodoba :szeroki_usmiech
Szperając po aukcjach znalazłem kilka ofert:
Ostatnio jak byłem w sklepie znalazłem zestaw samochodowy CB TTI TCB-550 AM/FM +wtyk zapalniczki + antena magnetyczna TTI CB-X14 3dB z zainstalowanym wtykiem do CB
Cena zestawu 278zł, w cenie jest strojenie na samochodzie
Wymiary CB 124/37/137(szer/wys/gł)
Zależy mi żeby nie wiercić dziur na mocowanie radia, więc wolałbym ręczne, z drugiej strony jest gorsze, gorzej się używa etc, wszystkie schowki maja być nie tknięte, przynajmniej tak bym chciał
W temacie CB jestem zielony, więc proszę o wyrozumiałość
Nie wypowiem się na temat ręcznego radia, bo nigdy takiego nie używałem, ale coś tam powiem ogólnie o CB "stałym". Korzystam z Presidenta Taylora III + antenka ML - 145 (Sirio). Kupując radyjko byłem zielony i praktycznie nic o nim nie wiedziałem, ale chciałem od razu cosik troche lepszego od (modnych i tanich) biedronkowych radyjek :wink: . Napisałem CB "stałe", bo ja właściwie traktuje je jako przenośne. Nic nie wierciłem, nic nie przykręcałem. Wkładam radio pomiędzy siedzenie, a obudowę przy skrzyni biegów, mikrofon zazwyczaj w schowku pod radiem i wszystko ok (masz O II, to zaraz ktoś podpowie, gdzie shcować gruszkę ). Jak nie korzystam, to chowam radyjko do bagażnika i antenke też (mieszkam na takim osiedlu, że nie raz widziałem wiszące kabelki po antenkach i wybite szyby). Reasumując, dla mnie nie ma problemu z większym radiem, bo da się je tak ulokować, że nie przeszkadza mi w niczym, ani nic innego bym nie wsadził w te miejsce, także jest ok. Niestety nie porównam Ci jak chodzą oba modele (ręczne i te zwykłe), bo to jest moje pierwsze radyjko, a z tamtymi nie miałem doświadczenia.
Kolego, też zastanawiałem się kiedyś nad radiem przenośnym, ale wydaje się, że podczas jazdy jest mniej wygodne. Dodatkowo znaleźć tanie a dobre radio ręczne. Zresztą TTI sobie odpuść. Ja miałem model TCB-770 i nie byłem do końca zadowolony. Korzystając z wielu pozytywnych opinii na forach kupiłem radio Yosan PRO-120. Jest to radio, którego używanie jest o wiele bardziej komfortowe. Dużo mniej szumi, posiada RF-gaina, a SQ mniej tnie słyszalne sygnały. Co do anteny to narazie choćby starny sprawdzony Hustler, który jak trafisz na dobry egzemplarz, to powinien służyć okej. A jak nazbierasz kasę to pewnie korzystając z rad kolegów zmienisz na Triflexa Tak więc szerokości i przyczepności dla nowego cb-kolegi. Bajo
Jesli chodzi o zasieg,to radio stacjonarne na stale w aucie czy reczne z ta sama antena na dachu beda dzialac tak samo. Reczne mozesz zawsze wykorzystac poza autem,tylko po co... Ja bym obstawal nad zakupem radia na stale.Mozliwosci bezkolizyjnego montazu jest wiele.
Ziomal, ten zestaw prawie 550zł, a moje max to 300zł , zrozumcie że wcześniej nie miałem CB i nie dam tyle kasy na początek
Mój pierwszy zestaw był za 250zł i nie mogłem narzekac , później drobne zmiany itp , w triflexie dobre jest to że jest niepozorna i zimą nie musisz lodu z dachu skuwac żeby magnes postawic i się martwic czy wjadę pod galerię czy nie Mozesz wystartowac z tańszym radiem, obecnie triflex kosztuje w granicach 280zł
Ziomal, ten zestaw prawie 550zł, a moje max to 300zł , zrozumcie że wcześniej nie miałem CB i nie dam tyle kasy na początek
Mój pierwszy zestaw był za 250zł i nie mogłem narzekac , później drobne zmiany itp , w triflexie dobre jest to że jest niepozorna i zimą nie musisz lodu z dachu skuwac żeby magnes postawic i się martwic czy wjadę pod galerię czy nie Mozesz wystartowac z tańszym radiem, obecnie triflex kosztuje w granicach 280zł
abstinent, Ja też nie chciałem wiercić w aucie i rozwiązałem ten problem przy pomocy rzepa. Kupujesz w pasmanterii rzep i przyklejasz do radia po stronie bez otworów głośnika (ta część rzepa z haczykami). Ja przymocowałem tym sposobem radio do wykładziny przed siedzeniem od strony kierowcy (mam radio "slim"). Można też od strony pasażera.
a warto interesować się CB z modulacja fm? niby lepiej odbiera, ale krótszy zasięg :|
W niektórych krajach (Dania, Norwegia) można korzystać tylko z FM, ale w Polsce...
Jeśli o mnie chodzi to FM mogło by nie istnieć Co innego RF-gain, którego brak, przynajmniej przy dłuższych antenach, dyskwalifikuje radio.
Nie popełniaj tego błędu. Jak chcesz tanie radio to lepiej Onwa mk3, ale z tego TTi będziesz zadowolony w dniu zakupu, a potem dopiero jak uda Ci się je sprzedać :wink:
no nawet jestem zadowolony, ten asq rzeczywiście pomaga, ale tylko na FM, jak pojadę w teren to napisze coś więcej, no i strojenie dopiero w poniedziałek :evil:
radyjko bardzo małe, można pokombinować gdzie go dać
Komentarz